Meer over mij als trainingsacteur

‘Als trainingsacteur ben ik je sparringpartner’

Trainingsacteur

Je wilt op de werkvloer graag helder communiceren en vertrouwen wekken. Het wijd openhouden van je zintuigen is daarvoor onmisbaar. Of het nu gaat om klachtenafhandeling, een slechtnieuwsgesprek of een pitch aan je leidinggevende: écht contact maken en de juiste vragen stellen maken een gesprek veel effectiever en prettiger.

Als trainingsacteur (offline en online) kijk ik in de praktijk hoe je communiceert en je opstelt in een gesprek. Hoor je de ander en lees je zijn of haar lichaamstaal? Ik ben de sparringpartner die tegenover je zit. In een veilige sfeer, waarin ik je natuurlijk wel uit de tent durf te lokken.

Waar kun je me als trainingsacteur voor inzetten?

In het onderwijs

Ik heb veel ervaring als trainingsacteur in het onderwijs. Ik werk met studenten aan houding, uitstraling, communicatievaardigheden, thema’s o.a. sollicitatiegesprek, slecht-nieuws gesprek, intake voor een behandeling of begeleiding door thuiszorg.

Bij assessments en praktijkexamens

Een rollenspel is het middel bij uitstek om een beeld te krijgen van de (communicatieve) competenties van een kandidaat. Ik bied een realistisch tegenspel dat de praktijk zo dicht mogelijk benadert en stuur daarbij op de gevraagde competenties.

Cursussen/trainingen

Aan de hand van een specifiek vraagstuk of thema creëer ik een spelsituatie rond de hele groep of individueel. Samen kijken we naar het communicatiegedrag en gaan we op zoek naar oplossingen voor of veranderingen in je communicatie.

In coachingstrajecten

In een 1-op-1 coaching kan ik als sparringpartner met je oefenen hoe je stevig staat in een gesprek met je leidinggevende, een ‘lastige’ collega of uitdagende klant. We onderzoeken hoe je communiceert, contact maakt en een voelbare relatie opbouwt tot je gesprekspartner.

Tijdens congressen, studiedagen en kick-offs

Intermezzo’s, humoristische scènes die zich afspelen op de werkvloer, entertainment met zang: ook dat kan ik bieden. Alles in overleg, en ik denk graag mee over een mooie invulling.